open-navfaktor-logo
search
Problemi privrednika
U nedostatku medicinskih, građani pokupovali maske za varioce i lakirere
U nedostatku medicinskih maski na tržištu, građani u entitetu Republika Srpska pokupovali su i maske koje su neophodne određenim zanatima i privrednicima.
18.03.2020. u 12:18
get url
text

- Nema maski za varioce i lakirere jer su ljudi u nedostatku maski u apotekama i to pokupovali – kazao je danas predsjednik Privredne komore RS-a Borko Đurić.

On je govorio i o drugim brojnim problemima sa kojima se suočavaju privrednici, a posebno oni koji su poslovali sa preduzećima iz Italije.

- Jedan broj je svoje pogone zatvorio bilo da se radi o nabavci repromaterijala iz Italije jer su tamo zatvorene firme Ili su izvršili obaveze, ali ne mogu plasirati proizvode jer tržište u Italiji ne funkcioniše – kazao je Đurić.

Predsjednik Unije Udruženja poslodavaca RS-a Saša Trivić je danas poručio da privreda BiH ne može preživjeti bez angažmana sredstava iz Centralne banke BiH.

- Niko od nas ne zna do kada će ovo trajati i bitno je da sredstva budu što prije raspoloživa, kako bi se održala potrošnja i likvidnost. Naravno da ta sredstva kasnije treba nadoknaditi sa međunarodnog tržišta i slično. Radit ćemo na tome sa privrednicima iz FBiH – rekao je Trivić.

Naveo je da je u ovom trenutku bitno garantovati radnicima da će dobiti plaće, kao i omogućiti grejs period za otplatu kredita privrednicima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.