Saudijska Arabija

U nesreći u Rijadu povrijeđena stjuardesa iz BiH

Objavljeno: 22.08.2019. u 16:26 Autor: E. H.

U jučeršnjoj saobraćajnoj nesreći u Rijadu, u kojoj su se sudarili autobus aviokompanije Saudi Airlines i kamion, dvije stjuardese su poginule, a devet ih je povrijeđeno. 

FOTO: Ray Tarol

U jučeršnjoj saobraćajnoj nesreći u Rijadu, u kojoj su se sudarili autobus aviokompanije Saudi Airlines i kamion, dvije stjuardese su poginule, a devet ih je povrijeđeno. Nezvanično saznajemo kako je u nesreći povrijeđena i jedna državljanka Bosne i Hercegovine. Sve povrijeđene djevojke zadržane su u nekoliko različitih bolnica u Saudijskoj Arabiji.

Do nesreće je došlo kada je autobus sa osobljem išao prema međunarodnom aerodromu King Khalid u Rijadu. Iako na zvaničnom Twitter profilu iz ove aviokompanije tvrde kako je poginula jedna osoba, u zvaničnim izvještajima nadležnih institucija navedeno je da su poginule dvije osobe, jedna iz Tunisa a druga sa Filipina, navodi se na portalu itsacrewlife.com.

FOTO: Zvanično obavještenje kompanije Sadi Airlines na Twitteru

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije