open-navfaktor-logo
search
Nesvakidašnje
U Nišu uhapšeni Pišonja i Žuga: Pijani ukrali autobus i napravili haos, pa se zakucali u stub
Niška policija uhapsila je D. B. (19) i njegovog vršnjaka M. Ž. jer su sinoć "mrtvi pijani" ukrali autobus parkiran ispred jednog tržnog centra u Nišu nakon čega su napravili haos po gradu.
16.02.2021. u 13:07
get url
text

Kako je saopćila niška policija, dvojica momaka se terete za tešku krađu i neovlašteno korištenje tuđeg vozila.

- Oni su na parkingu obili dva autobusa, u jedan su ušli i startovali ga a zatim udarili u "toyotu" na parkingu. Zatim su krenuli dalje ka bulevaru, gdje su udarili u "citroen" koji se od siline udarca zabio u "peugeot". Nastavili su dalje istom trasom da bi nakon stotinjak metara desnom stranom autobusa udarili u betonski stub, pa su napustili vozilo i pobjegli - piše Informer.

Građani su pozvali policiju koja je vrlo brzo obojicu pronašla i uhapsila. Kod D. B. koji je i upravljao autobusom pronađen je ključ za pokretanje vozila. Ustanovljeno je da je imao 1,63 promila alkohola u organizmu dok je njegov prijatelj imao 0,38 promila. Još nema informacija o motivima, budući da nisu ranije činili krivična djela. U incidentu nije bilo povrijeđenih.

Protiv njih će biti podnijeta krivična prijava. Autobus istog prijevoznika ukraden je i 2017. godine, a za volanom se tada našao dvanaestogodišnji dječak koji je prešao šest kilometara prije nego što je zaustavljen.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.