open-navfaktor-logo
search
Tragedija
U Njemačkoj poginuo mladi hrvatski reprezentativac
U sudaru s vozom na liniji U8 u njemačkom Ostfildernu (Okrug Esslingen u Baden-Württembergu) poginuo je mladi hrvatski fudbalski reprezentativac Luka Lucić.
12.08.2020. u 13:13
get url
text

Lucić je u u februaru ove godine odigrao tri utakmice za mladu U-17 reprezentaciju Hrvatske (pobjede protiv Norveške 2:1, Gruzije 3:2 i Poljske 4:0). Bio je član mlade selekcije Stuttgarter Kickersa.

Kako javlja njemačka policija, mladić je vozio biciklističkom stazom s desne strane Stuttgarter Straße iz smjera Ruita. Na takozvanom Abendeckkreuzungu htio je prijeći željezničku prugu na prijelazu opremljenom treptajućim svjetlom. Prema trenutnim saznanjima policije, mladić je previdio voz koji je vozio u smjeru Ruita. Unatoč kočenju i pokušaju hitnog zaustavljanja voza  te izdavanju signala upozorenja, 56-godišnji vozač nije uspio spriječiti sudar s biciklistom.

Prema policijskom saopćenju, 16- godišnji mladić je zadobio teške povrede. Uslijedila je brza intervencija ljekara hitne pomoći, a mladić je odmah potom helikopterom bio prebačen u kliniku. Ljekari su mu pokušali spasiti život, ali  nisu u tome uspjeli, prenosi fenix-magazin.

Prema posljednjim policijskim nalazima, mladić je preminuo u bolnici u utorak navečer.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.