open-navfaktor-logo
search
Sjećanje na žrtve
U Odžaku podignut Vukovarski toranj, sutra kreće i Marš mira
Na ovaj način želimo pokazati da smo uz građane Vukovara, kaže Osmanović
14.11.2019. u 21:34
get url
text
get url
text

Iz Odžaka će sutra put Vukovara krenuti tridesetak učesnika Marša mira Odžak-Vukovar. Kolona učesnika će krenuti sa kružnog toka koji se nalazi na sjevernom ulazu u Odžak, a na kojem je udruženje Cvijet milosti iz Odžaka uz pomoć firme Strolit organiziralo postavku Vukovarskog tornja kao simbola stradanja Vukovara.

Cvijet milosti je udruženje koje je posljednjih godina organizator brojnih aktivnosti kojima se obilježava godišnjica genocida u Srebrenici.

Aktivan član udruženja Cvijet milosti je i odžački imam efendija Fahrudin Mujanović, koji daje neophodni elan radu udruženja. U realizaciji ovih aktivnosti udruženje ima i veliku podršku Anesa Osmanovića, ministra saobraćaja, veza i zaštite okoliša Posavskog kantona.

- Na ovaj način želimo pokazati da smo uz građane Vukovara. Spomenik se nalazi na kružnom toku na ulazu u Odžak, i svakog novembra on će ovako izgledati u znak sjećanja na Vukovar, dok je juli uvijek u znaku stradanja žrtava genocida u Srebrenici – kaže Osmanović.

Također, Udruženje Koraci mira iz Odžaka u prošloj godini je organiziralo pješačenje od Zagreba preko Vukovara do Srebrenice, a u ovoj godini Marš mira Dubrovnik-Sarajevo-Tuzla-Srebrenica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.