U Orašju otvoreni 22. Dani hrvatskoga filma

Objavljeno: 03.09.17 u 08:52

Pod pokroviteljstvom predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dragana Čovića i supokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i Općine Orašje, večeras su u Orašju otvoreni 22. Dani hrvatskoga filma.

Svečanom otvorenju ovog najvećeg i najpoznatijeg filmskog festivala u okruženju, uz Dragana Čovića, prisustvovali su i premijer Federacije BiH Fadil Novalić i federalni ministri, predsjednik Fedracije BiH Marinko Čavara, predsjednica Zastupničkog doma Parlamenta BiH Borjana Krišto, premijer RH Sndrej Plenković, koji je i otvorio Festival te brojni drugi dužnosnici iz BiH i Hrvatske.

- Bit će mi drago da vlada RH nastavi podržavati Dane hrvatskog filma i da svim svojim snagama promovira hrvatsku kulturu i identitet, a isto tako i Hrvate u BiH i njegovanje našeg identiteta, kulture i naših vrijednosti - kazao je Plenković, dodavši da je to trajna zadaća ne samo ministarstva vanjskih i evropskih poslova, već i središnjeg državnog vrha.

Ovogodišnje Dane hrvatskoga filma u Orašju otvorio je  film "Ustav Republike Hrvatske" Rajka Grlića.

U nedjelju, 3. septembra na repertoaru je film "Posljednja barijera" Jasmina Durakovića, a u ponedjeljak "Agape" Branka Schmidta.

U utorak je na programu film Kristijana Milića "Mrtve ribe", u srijedu 6. septembra "Muškarci ne plaču" Alena Drljevića.

Četvrtak je rezerviran za film "Uzbuna na zelenom vrhu" reditelja Čejena Črnića, a petak za film "Ne gledaj mi u pijat" redateljice Hane Jušić.

Festival se zatvara u subotu 9. septembra filmom Dejana Aćimovića "Anka".

Sve projekcije su od 20 sati, a ulaz je besplatan.