open-navfaktor-logo
search
Bez iznenađenja
U osminu finala Kupa BiH prošli Sarajevo, Željo, Borac, Sloboda, Zrinjski, Široki...
Klubovi iz Premijer lige nisu dopustili senzacionalne rezultate na startu takmičenja u Kupu Bosne i Hercegovine.
29.09.2021. u 17:52
get url
text

U osminu finala prošli su Sarajevo, Željezničar, Borac, Sloboda, Zrinjski, Široki Brijeg...

Sarajevo je u Modriči ubjedljivo pobijedilo Alfu rezultatom 4:1. Dvostruki strijelac za Bordo tim bio je Fanimo, pogađali su još Hebibović i Šabanović.

S lakoćom je prvu stepenicu preskočio i Željezničar. Plavi su u Han Biloj razbili domaći Rudar sa 6:0. Mrežu Rudara načeo je Zdunić, za 2:0 pogodio je Bojo, treći gol djelo je Zeca, četvrti Mekića, kod petog pogotka jedan igrač Rudara pogodio je vlastitu mrežu, a šesti gol postigao je Jaganjac.

Nešto teži zadatak imala je Sloboda koja je gostovala kod federalnog prvoligaša Goražda. Tuzlaci su slavili 2:0, pogotke su postigli Alić i Kurtalić.

Zrinjski je trijumfovao u Poljicama kod Svatovca sa 2:1, dok je Široki Brijeg u Mrkonjić Gradu nadigrao Slobodu minimalnim rezultatom 1:0.

Borac je u Olovu poslije preokreta pobijedio Stupčanicu sa 3:1, dok je Radnik iz Bijeljine u posljednjim trenucima stigao do pobjede protiv Čapljine (1:2).

U lokalnom derbiju Igman iz Konjica savladao je Klis iz Butorović Polja (1:0), a identičnim rezultatom slavio je je Ljubić protiv GOŠK-a.

Jedini premijerligaš koji se oprostio od takmičenja je Rudar iz Prijedora koji je nakon penala poražen od Omarske.

Zvijezda 09 i Velež igrat će 6. oktobra, a nakon što je tim iz Etnosela Stanišić zatražio odgodu zbog nastupa njihovih juniora u Omladinskoj Ligi prvaka. Istog dana snage će odmjeriti Sloboda iz Bosanskog Novog i Leotar, te Krupa i Zvijezda Gradačac.

U utorak su narednu rundu izborili Tuzla City i Posušje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.