Kanton Sarajevo

U osnovnim školama angažovano 60 asistenata u nastavi

Objavljeno: 03.10.2018. u 15:54

Cilj nam je unaprijediti nastavni proces i odgovoriti izazovu kada su u pitanju potrebe djece s poteškoćama, rekao je ministar Kazazović

Obuku uspješno završilo 60 nastavnika

Šezdeset nastavnika koji su uspješno završili obuku sutra će biti raspoređeni kao asistenti u nastavi u osnovnim školama Kantona Sarajevo. Certifikate im je uručio ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS Elvir Kazazović, koji je istakao da Ministarstvo čini sve kako bi se broj asistenata u nastavi povećao.

- Prema Zakonu o osnovnom odgoju i obrazovanju, obaveza je da škole imaju asistente u nastavi. U skladu s potrebama koje su nam škole iskazale, izvršit ćemo analizu i na najadekvatniji način rasporediti asistente. Cilj nam je unaprijediti nastavni proces i odgovoriti izazovu koji imamo kada su u pitanju potrebe djece s poteškoćama - rekao je  ministar Kazazović.

Vlada KS jučer je prihvatila Informaciju Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS o neophodnom angažmanu asistenata i stručnjaka i u budžetu za narednu godinu bit će planirana dodatna sredstva za te namjene, navodi se u saopćenju Vlade KS.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije