Željko Komšić

U ovoj kampanji pokazat ćemo svima da izbor postoji

Objavljeno: 07.09.2018. u 12:40

Komšić je izrazio očekivanje da ova predizborna kampanja neće biti vođena strahom, već istinskim uvjerenjem da svojim glasovima možemo odrediti tok budućnosti naše zemlje

Kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić poručio je da ima "plan za domovinu" kojim želi da kampanju koja slijedi usmjeri prema dijalogu o tome kako generacijama koje dolaze ostaviti državu na koju će biti ponosni.

- Naš "Plan za domovinu" će obuhvatati prijedloge poboljšanja u odbrani i sigurnosti, većoj uključenosti Predsjedništva u jačanju ekonomskog razvoja zemlje, ozbiljnijim pristupom ekonomskoj i političkoj diplomatiji, te jednom strateškom i državotvornom pristupu jačanju pozicije Bosne i Hercegovine u regiji i svijetu - kazao je Komšić.

- Vrijeme je da se neke stvari pokrenu u procesu suočavanja s prošlošću i pomirenju, pružanju novih prilika za mlade, izgradnji imidža naše zemlje kao najbolje destinacije za prenos proizvodnje. Moramo se trznuti u smislu šta znači za naše građane institucija Predsjedništva, otvoriti se i biti stalno na terenu sa narodom. Želim da u ovoj izbornoj kampanji obećam samo politiku mogućeg, onog što možemo uraditi u narednih osam godina, kako bi generacije rođene nakon rata imale šansu da svoju budućnost vide ovdje - dodaje Komšić.

Komšić je izrazio očekivanje da ova predizborna kampanja neće biti vođena strahom, već istinskim uvjerenjem da svojim glasovima možemo odrediti tok budućnosti naše zemlje.

- Neka oni koji ruše Bosnu i Hercegovinu to dokazuju podjelama, a mi ćemo je braniti ponosom i istinom. Možemo u ovoj izbornoj kampanji pokazati onima koji misle da nema za koga glasati - da izbor postoji. Obećavam da naš plan donosi napredak, da je realan i prihvatljiv svakom poštenom čovjeku u cijeloj zemlji. Domovinu ćemo sačuvati znanjem, razvojem i tako što ćemo onima koji tek dolaze ostaviti iza sebe državu po mjeri svakog građanina - zaključio je Komšić.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije