open-navfaktor-logo
search
Željko Komšić
U ovoj kampanji pokazat ćemo svima da izbor postoji
Komšić je izrazio očekivanje da ova predizborna kampanja neće biti vođena strahom, već istinskim uvjerenjem da svojim glasovima možemo odrediti tok budućnosti naše zemlje
07.09.2018. u 12:40
get url
text

Kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić poručio je da ima "plan za domovinu" kojim želi da kampanju koja slijedi usmjeri prema dijalogu o tome kako generacijama koje dolaze ostaviti državu na koju će biti ponosni.

- Naš "Plan za domovinu" će obuhvatati prijedloge poboljšanja u odbrani i sigurnosti, većoj uključenosti Predsjedništva u jačanju ekonomskog razvoja zemlje, ozbiljnijim pristupom ekonomskoj i političkoj diplomatiji, te jednom strateškom i državotvornom pristupu jačanju pozicije Bosne i Hercegovine u regiji i svijetu - kazao je Komšić.

- Vrijeme je da se neke stvari pokrenu u procesu suočavanja s prošlošću i pomirenju, pružanju novih prilika za mlade, izgradnji imidža naše zemlje kao najbolje destinacije za prenos proizvodnje. Moramo se trznuti u smislu šta znači za naše građane institucija Predsjedništva, otvoriti se i biti stalno na terenu sa narodom. Želim da u ovoj izbornoj kampanji obećam samo politiku mogućeg, onog što možemo uraditi u narednih osam godina, kako bi generacije rođene nakon rata imale šansu da svoju budućnost vide ovdje - dodaje Komšić.

Komšić je izrazio očekivanje da ova predizborna kampanja neće biti vođena strahom, već istinskim uvjerenjem da svojim glasovima možemo odrediti tok budućnosti naše zemlje.

- Neka oni koji ruše Bosnu i Hercegovinu to dokazuju podjelama, a mi ćemo je braniti ponosom i istinom. Možemo u ovoj izbornoj kampanji pokazati onima koji misle da nema za koga glasati - da izbor postoji. Obećavam da naš plan donosi napredak, da je realan i prihvatljiv svakom poštenom čovjeku u cijeloj zemlji. Domovinu ćemo sačuvati znanjem, razvojem i tako što ćemo onima koji tek dolaze ostaviti iza sebe državu po mjeri svakog građanina - zaključio je Komšić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.