U Parizu otvorena impresivna izložba: Modno putovanje Christiana Diora

Objavljeno: 29.07.17 u 21:25

Kako bi se i mnogo šira publika upoznala s radom Christiana Diora, ali i svih njegovih nasljednika, u Parizu je otvorena nova izložba posvećena ovoj prestižnoj modnoj kući koja, nije slučajnost, upravo ove godine slavi svoju 70. godišnjicu.

"The Musée des Arts Décoratifs", je pariski muzej, u kojem se izložba može pogledati sve do 7. januara 2018. godine. Nevjerovatno edukativna i podjednako raskošna, ona će mnoge ostaviti bez daha.

Izložba posjetioce vodi na pravo modno putovanje, u sklopu kojeg prvo upoznaje magični svijet u kojem je stvarao legendarni Dior.

Ali, fokus nije samo na ovom majstoru visoke mode i dizajneru ikoničnog "New Looka". Modno putovanje nastavlja u smjeru Yves Saint Laurenta, Marka Boana, Gianfranca Ferrea, Johna Galliana i Rafa Simonsa - kreativnih direktora koji su nastavili utabanim putem slavnog Diora.

Jedinstvena retrospektiva, smještena u prozračnim prostorijama muzeja, zaživjela je u znaku svega onog što je Dior predstavljao i još uvijek predstavlja, a ubjedljivo najviše pažnje privlače čarobne balske haljine.