open-navfaktor-logo
search
Mujkanović odlazi
U petak Skupština Slobode, prolongira se izbor predsjednika, ovo su kandidati
Mujkanović je na čelo Slobode stigao nakon odlaska Azmira Husića. Prvo kroz Odbor za hitnost, a Skupština ga je na predsjedničku funkciju imenovala u decembru 2016. godine
09.10.2018. u 11:31
get url
text

Izvještajna Skupština FK Sloboda Tuzla bit će održana u petak, potvrdio je za Faktor predsjednik Skupštine tuzlanskog premijerligaša Kemal Kurević.

Najavljeno je da će pred najvišim klupskim organom ostavku podnijeti predsjednik kluba sa Tušnja Senad Mujkanović, a po automatizmu i kompletan Upravni odbor, koji u posljednje vrijeme ne funkcionira u punom sastavu.

Mujkanović je na čelo Slobode stigao nakon odlaska Azmira Husića. Prvo kroz Odbor za hitnost, a Skupština ga je na predsjedničku funkciju imenovala u decembru 2016. godine.

- Zamišljeno je da ova Skupština bude izvještajna. Zaista je u proteklom periodu uložen ogroman napor. Uprava kluba je iznijela teret u smislu saniranja svih obaveza. To pokazuje i pozitivan finansijski izvještaj za 2017. godinu - kazao je Kemal Kurević za Faktor.

On je dodao da, vjerovatno, Sloboda u petak neće dobiti novog predsjednika, već će vrlo brzo biti zakazana i izborna Skupština. Razloga za paniku među navijačima Slobode nema, jer u klubu funkcioniraju svi segmenti koji su potrebni za redovno poslovanje.

Međutim, velika borba za upražnjenu predsjedničku stolicu je izostala. Kada su konkretna imena mogućih Mujkanovićevih nasljednika u pitanju, Kurević nam nije zvanično mogao dati više informacija.

Faktor nezvanično saznaje da bi to mogao biti Sead Kozlić, koji je 2016. godine bio u sastavu Upravnog odbora koji predvodi aktuelni predsjednik. Veliki problem bi moglo predstavljati to što Kozlić živi i radi u Sarajevu i kao predsjednik ne bi mogao mnogo vremena provoditi u Rudarskoj 2. Drugo ime koje se spominje po kuloarima je poduzetnik Nermin Čolić, ali nije poznato da li je on spreman da bude na čelu Slobode.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.