Izdvajaju se putevi: Bosanski Petrovac - Oštrelj - Drvar, Ripač - Vrtoče - Bosanski Petrovac - Ključ, Priluka - Glamoč - Mliništa i Bugojno - Kupres - Šuica - Livno, kao i prijevoji Komar (Travnik - Donji Vakuf)) i Rogoj (Sarajevo - Foča), te šire područje Romanije. Dodatne probleme u tim područjima stvara i povremeno jak vjetar. Zbog nižih temperatura moguća je i poledica, a upozorava se i na učestale odrone. Na dionicama u nižim predjelima kolovoz je mokar ili vlažan.

Iz BiHAMK-a savjetuju na maksimalno opreznu vožnju i napominju vozaće da na put ne kreću bez zimske opreme.

Sporije zbog aktuelnih radova saobraća se na magistralnim putevima: Jablanica - Mostar (most Begića i Begovića), Novi Travnik - Bugojno (Rostovo), Bilješevo - Lašva, Čevljanovići - Nišići i Ključ - Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila. Zbog protesta u Hrvatskoj, preko graničnog prijelaza Orašje - Županja ne mogu saobraćati autobusi i teretna vozila.

Povodom praznika Dana državnosti Bosne i Hercegovine danas je na području Federacije Bosne i Hercegovine zabranjen prijevoz eksplozivnih materija, saopćeno je iz BiHAMK-a.