open-navfaktor-logo
search
Velikan u problemu
U porazu od Genka povrijedio se trener Anderlechta
Kompany je u četvrtak najavio da će na dan utakmica Anderlechta obavljati samo posao igrača, dok će trenersku ulogu preuzimati njegov pomoćnik
24.08.2019. u 12:21
get url
text

Vincent Kompany, bivši kapiten Manchester Cityja ovog ljeta je preuzeo ulogu igrača i trenera u belgijskom Anderlechtu, ali mu ide jako loše. Uz to što slavni klub ni nakon pet kola u prvenstvu ne zna za pobjedu, a sinoć se povrijedio Kompany, prenosi Anadolu Agency (AA).

U porazu na gostovanju kod aktuelnog šampiona Genka rezultatom 0:1 Kompany je zbog povrede morao napustiti igru u 75. minuti. Strijelac pobjednosnog gola za domaće bio je Mbwana Samata u 55. minuti.

Zanimljivo Kompany je u četvrtak najavio da će na dan utakmica Anderlechta obavljati samo posao igrača, dok će trenersku ulogu preuzimati njegov pomoćnik. No, ni to Anderelchtu nije pomoglo da dođe do prve ovosezonske pobjede, a sada će vjerovatno na određeni period ostati i bez Kompanyja na terenu.

Nakon novog poraza klub iz Brisela zauzima 13. mjesto na tabeli Jupiler lige sa svega dva boda. Uz to Anderelcht ima utakmicu više od tri tima koja ispod njega, a koji danas igraju svoje susrete petog kola.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.