Fudbaleri Bayerna zabilježili su dvije pobjede otkako je za privremenog nasljednika Nike Kovača imenovan Hans-Dieter Flick. Iako su brojni njemački mediji objavili kako će Flick na funkciji v.d. šefa struke ostati do kraja sezone, u Bayernu su nastavili s potragom za dugoročnim rješenjem.

Čini se da bi jedno od njih mogao biti i Mauricio Pochettino, Argentinac koji je prije nekoliko dana dobio otkaz u Tottenhamu.

Njemački Bild piše kako su se sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidzic i predsjednik Izvršnog odbora Karl-Heinz Rummenigge sastali sa Giovannijem Branchinijem, a sastanak je trajao dva sata.

Italijan je važna karika u pojedinim poslovima njemačkog velikana, a bio je jedan od ključnih ljudi u angažmanu Pepa Guardiole, kao i za realizaciju transfera Lucasa Hernandeza, te posudbu Ivana Perišića. Navodno je uključen i u finalizaciju dolaska Leroya Sanea na Allianz Arenu.

Bild je iz svojih izvora saznao da je bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine još ranije ove godine preko Whatsappa kontaktirao sa argentinskim stručnjakom.

Za razliku od Bilda, ugledni sportski magazin Kicker tvrdi da je trener PSG-a Thomas Tuchel jedan od kandidata za Bayernovog trenera. Baš kao i Pochettino, i Tuchel se ranije spominjao kao rješenje za upražnjenu poziciju "šefa" Bavaraca.