open-navfaktor-logo
search
Nema žrtava
U požaru na džamiji u Njemačkoj pričinjena velika materijalna šteta
Napad u džamiji koja djeluje pri Islamskoj zajednici Milli Gorus (IGMG) izveden je u jutarnjim satima. Zapaljene su kante i kutije za smeće ispred džamije, a zbog požara koji je izbio pričinjena je materijalna šteta na džamiji u ovom njemačkom gradu
25.05.2019. u 14:50
get url
text
get url
text

Neidentificirana osoba pričinila je materijalnu štetu u džamiji Ulu u njemačkom gradu Hagenu, javlja Anadolu Agency (AA).

Napad u džamiji, koja djeluje pri Islamskoj zajednici Milli Gorus (IGMG), izveden je u jutarnjim satima. Zapaljene su kante i kutije za smeće ispred džamije, a zbog požara koji je izbio pričinjena je materijalna šteta na džamiji.

{$galerijaFotografija}

Omer Oral, predsjednik zajednice muslimana Ulu džamije, izjavio je za AA da je ispred džamije zapaljeno šest kanti i kutija za smeće što je dovelo do požara u kojem je pričinjena velika materijalna šteta.

Najveća utjeha je, smatra on, da nije bilo ljudskih žrtava.

- Najveća materijalna šteta je na ulazu u džamiju. Džamija je bila ispunjena dimom. Uništene su sve stvari u njoj. Na mjesto događaja su došle vatrogasne i policijske ekipe. Tokom pregleda nadzorne kamere vidjeli smo jednu osobu s dva psa. Na ulazu u džamiju izvadio je nešto iz džepa. Na kameri se ne može vidjeti da li je on izazvao požar, ali odmah nakon njegovog odlaska izbio je požar - pojasnio je Oral.

Kako je kazao, tužni su zbog ovakvih događaja, ali to ih neće obeshrabriti. Oral je poručio da ih ovakvi napadi neće spriječiti da nastave s praktikovanjem vjere i islama.

Zbog požara evakuisane su porodice s djecom s gornjih spratova u džamiji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.