open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
U požaru pronađen ugljenisan leš
U toku je preduzimanje mjera i radnji na utvrđivanju identiteta leša i drugih okolnosti događaja
25.11.2019. u 10:42
get url
text
Kuća u Banjoj Luci u kojo je pronađeno tijelo


U požaru u ulici Vase Glušca u Banjoj Luci jutros je pronađen ugljenisan leš.  Iz Policijske uprave Banja Luka su potvrdili da im je oko 5. 30 sati prijavljen požar u kući nepoznatog vlasnika u ulici Vase Glušca u ovom gradu. 

- Na lice mjesta su izašli policijski službenici, Policijske uprave Banja Luka, pripadnici Vatrogasne brigade Banja Luka koji su lokalizovali požar i radnici službe Hitne pomoći. U unutrašnjosti kuće zatečen je ugljenisani leš- saopćeno je.



Kako saznajemo od stanara ovog dijela Banje Luke, neko je jutros rano primijetio vatru i dim iz kuće, te su odmah alarmirali nadležne službe.

Vlasnik kuće, nezvanično saznajemo, živi u Hrvatskoj, a kuća je već dugo godina napuštena i u njoj su se često okupljali beskućnici.

- Bilo je tu često i onih koji su konzumirali alkohol. Ne poznajemo ljude koji su ulazili i boravili unutra, ali sumnjamo da je neki beskućnik ušao i u ovim hladnim danima pokušao da se zgrije, pa je moguće da je paleći vatru izazvao požar i nažalost, stradao - ispričali su nam mještani.

U toku je preduzimanje mjera i radnji na utvrđivanju identiteta leša i drugih okolnosti događaja. O događaju je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo Banja Luka.


 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.