open-navfaktor-logo
search
Ugrožavanje sigurnosti
U saobraćajnoj nesreći stradala jedna osoba, određen pritvor državljaninu Bugarske
Općinski sud u Širokom Brijegu odredio je danas pritvor od 30 dana za Y.Y. (1964.) iz Bugarske zbog ugrožavanja javnog saobraćaja usljed čega je jedna osoba smrtno stradala, a druga zadobila teške tjelesne povrede.
26.08.2020. u 15:48
get url
text

Kantonalno tužilaštvo u Širokom Brijegu podnijelo je prijedlog za određivanja pritvora osumnjičenom Y.Y. zbog ugrožavanja javnog saobraćaja i postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega, jer je riječ o državljaninu Republike Bugarske koji nema prebivalište niti boravište na teritoriju Bosne i Hercegovine.

Y.Y. se sumnjiči da je 24.8.2020. godine oko 16 sati u Knešpolju, Široki Brijeg, upravljajući teretnim vozilom Mercedes Actros, s priključnim vozilom Schmitz ZCS 18 skrivio saobraćajnu nesreću tako što brzinu kretanja vozila nije prilagodio uvjetima na cesti.

Osumnjičeni je izgubio kontrolu nad upravljačem i došlo je do zanošenja priključnog vozila koje je prešlo na lijevu saobraćajnu traku i udarilo u vozilo VW Passat koje se kretalo iz suprotnog smjera. Vozač vozila VW Passat V.L. (1969.) iz Širokog Brijeg je istog dana od zadobivenih tjelesnih povreda preminuo u bolnici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.