Subota, 02.07.2022.
FOTO: Preporod

U Sarajevu klanjana dženaza Mensuru Brdaru

Na mezarju Nišan - Jarčedoli u Sarajevu danas je ukopan dugogodišnji direktor Ljiljana Mensur Brdar, koji je na preminuo 21. jula u 61. godini.  

Dženazu je predvodio reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović, a na bolji svijet Mensur-ef. Brdara su ispratili članovi porodice, muftije, imami, njegovi prijatelji i rukovodioci organa i institucija Islamske zajednice, piše Preporod.

Prisutnima se kratko obratio Ismet ef. Veladžić, koji je podsjetio na Brdarevu ulogu u procesima koji su se odvijali u Islamskoj zajednici i oko nje, ističući njegovu nesebičnost i spremnost da uvijek pomogne i uloži dodatne napore onda kada se za tim iskaže potreba.

- Uvijek je mislio na druge, mnogo prije nego na sebe i uvijek je požrtvovano radio za Zajednicu - dodao je Veladžić.

Brdar će ostati upamćen kao voditelj hora Gazi Husrev - begove medrese iz vremena njegovih najvećih uspjeha i prvih javnih nastupa u sarajevskoj dvorani Zetra i na zeničkom Bilinom polju. U karijeri je organizirao 20-tak velikih manifestacija, kao što su koncert ilahija i kasida u Zetri 1990. godine, koncert Jusufa Islama u Sarajevu, Tri hafiza, koncert Safeta Isovića u Zetri.... Brdar je nekoliko godina bio direktor televizije Alfa.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh