open-navfaktor-logo
search
Sastanak EBRD-a
U Sarajevu održan panel "Turska - rebalans i transformacija ekonomije"
U okviru Godišnjeg sastanka Odbora guvernera Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), u Sarajevu je danas održana i panel diskusija na temu "Turska - rebalans i transformacija ekonomije"
08.05.2019. u 17:38
get url
text

U okviru Godišnjeg sastanka Odbora guvernera Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), u Sarajevu je danas održana i panel diskusija na temu "Turska - rebalans i transformacija ekonomije", javlja Anadolu Agency (AA).

Na panelu su o turskoj ekonomiji govorili generalni direktor Ureda za vanjsko-ekonomske odnose pri Ministarstvu trezora i finansija Republike Turske Kemal Cagatay Imirgi, direktor Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Tursku Arvid Tuerkner, potpredsjednica Industrijsko-razvojna banka Turske (TSKB) Meral Murathan, izvršni direktor turske kompanije Hayat Varlik Hilmi Guvenal, te izvršni direktor turske energetske i infrastrukturne kompanije IC Holding Serhat Cecen.

Prije početka panela, upriličena je i svečana ceremonija potpisivanja Sporazumu o partnerstvu između turskog IC Holdinga i Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Sporazum su potpisali izvršni direktor kompanije IC Holding Serhat Cecen i prvi potpredsjednik EBRD-a Jurgen Rigterink.

Svečana ceremonija potpisivanja obavljena je uz prisustvo zamjenika ministra trezora i finansija Republike Turske Bulenta Aksua. Ceremoniji i panelu je prisustvovao i ambasador Turske u BiH Haldun Koc.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.