navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Premijere

U Sarajevu prikazan film "Ideš? Idem!" koji je okupio najveće YouTube zvijezde i influensere

Riječ je o dugometražnom prvijencu Ljube Zdjelarevića, zabavnoj komediji koja na filmska platna donosi proputovanje od Zagreba do Istanbula, u kojem svako od glumaca zapravo predstavlja samog sebe

Objavljeno: 30.11.2019. u 18:40
get url
text
Detalj s premijere u Sarajevu

Ekskluzivna premijera filma "Ideš? Idem!" upriličena je sinoć u sarajevskom kinu Cinema City. Prije projekcije ove zabavne komedije, koja po prvi put okuplja najpoznatije i najutjecajnije YouTube zvijezde i vodeće influencere regije, brojni fanovi su na crvenom tepihu nestrpljivo čekali fotografiju ili autogram zvijezda uz koje odrastaju u današnjici.

Tako su crvenim tepihom prošetali Fran Lauš, Nenad Krstić Tony, Nika Ilčić, Kaya Solo, Vid Juračić, Veronika Rosandić te Meca Cazin, dok su Bogdan Ilić – Baka Prase i jedini profesionalni glumac iz filma Zijad Gračić bili odsutni zbog drugih profesionalnih obaveza.

Riječ je o dugometražnom prvijencu Ljube Zdjelarevića, zabavnoj komediji koja na filmska platna donosi proputovanje od Zagreba do Istanbula, u kojem svako od glumaca zapravo predstavlja samog sebe. Premijera u Zagrebu bit će održana u ponedjeljak, 2. decembra, potom u Ljubljani 4. decembra, a u narednom periodu i u Beogradu.

- Opada kino gledateljstvo u Hrvatskoj i opada broj kino gledatelja generalno. Pokušavao sam istražiti gdje se danas nalazi ta publika i publika budućnosti se očigledno nalazi na drugoj platformi - na Youtubeu. Napravili smo jedan zajednički projekat sa super energijom. I na snimanju je bila divna energija posebno što se nismo poznavali od ranije. Postoji međusobno poštovanje između nas zbog različitosti svjetova“, izjavio je Ljubo Zdjelarević.

Barbara Jukopila, jedna od producentica filma istakla je kako je bilo doista zahtijevno producirati ovu priču.

- Priča je dosta kompleksna jer se radi o road tripu i snimali smo stvarno u pet zemalja. Cijeli proces operatvno je bio težak, a usput radili smo s youtuberima koji do sada nisu imali takvo iskustvo snimanja, tako da je trebalo i njih pripremiti, nisu bili navikli na takav ritam. Ali, na kraju kada vidiš film na velikom platnu onda shvatiš da se sve isplatilo-pojašnjava Jukopila.

Zagrepčanka Nika Ilčić dočekana je kao istinska Youtube zvijezda.

- Filmovi su mi oduvijek bili velika želja i ovo je za sve nas, ne samo za mene veliki start. Nadam se da ćete gledati drugi dio, koji će biti zanimljiviji i da ćemo napraviti tri puta bolju stvar od ove- kazala je nasmijana Nika.

Nakon projekcije publika je imala priliku da razgovara s glumcima, rediteljem, kao i producenticom.

"Ideš? Idem!" dugometražni je igrani film u režiji Ljube Zdjelarevića, scenarij potpisuje Nikolina Bogdanović, produkciju Kinoteka, a producenti filma su Barbara Jukopila i Ljubo Zdjelarević. Direktor fotografije je Raul Brzić, a montažu potpisuje Ana Marija Sremec. Film u kina širom BiH stiže 5. decembra u distribuciji 2i Filma.