open-navfaktor-logo
search
UID
U Sarajevu program obilježavanja godišnjice sprečavanja pokušaja puča u Turskoj
U okviru obilježavanja 15. jula - Dana demokratije i nacionalnog jedinstva, na Baščaršiji su prikazani inserti zabilježeni tokom pokušaja puča o kojem su informacije dobili kako građani tako i turisti
14.07.2019. u 21:09
get url
text

U Sarajevu je, u organizaciji Unije internacionalnih demokrata Bosne i Hercegovine (UID), održan program tokom kojeg su prikazani inserti iz noći 15. jula 2016., kada su pripadnici terorističke organizacije Fetullahci (FETO) pokušali izvesti državni udar u Turskoj.

U okviru obilježavanja 15. jula - Dana demokratije i nacionalnog jedinstva, na Baščaršiji su prikazani inserti zabilježeni tokom pokušaja puča o kojem su informacije dobili kako građani tako i turisti.

Predsjednica UID-a za Bosnu i Hercegovinu Amina Šećerović Kasli za Anadoliju je kazala kako i ove godine, UID organizira niz aktivnosti u regiji, a u sklopu obilježavanja sjećanja na pokušaj puča u Turskoj.

Dodala je kako je cilj prenijeti ono što se događalo u noći 15. jula.

- Pojedini ljudi ne mogu sakriti emocije dok gledaju šta se dešavalo, te pitaju za detalje. Mi ćemo i dalje nastaviti govoriti istinu o onome što se dogodilo 15. jula - poručila je Šećerović Kasli.

Programu je prisustvovao i ambasador Republike Turske u Sarajevu Haldun Koc s porodicom koji je dodao kako se ne smije zaboraviti ono što se dogodilo 15. jula.

- Željeli smo sa građanima Sarajeva podijeliti ono što se dogodilo. Bosna i Hercegovina je među prvima pružila podršku - podsjetio je Koc.

Naglasio je i kako FETO ima svoje ogranke u BiH.

Dodao je i kako očekuju konkretne korake kada je riječ o izručenju članova FETO-a koji se nalaze u BiH.

{$galerijaFotografija}

Sarajevo - godišnjica sprečavanja pokušaja puča u Turskoj, 14.07.2019.
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.