open-navfaktor-logo
search
Pobjegli od kuće
U Sarajevu pronađeno dvoje maloljetnika iz TK za kojima se tragalo
Prema nezvaničnim informacijama, djeca su pronađena u parku na Pofalićima, nakon što je policija dobila dojavu od građana koji su ih prepoznali sa fotografija koje su objavljene u medijima
19.09.2019. u 12:03
get url
text

Dvoje maloljetnika sa područja Tuzlanskog kantona za kojima se tragalo nakon što su roditelji policiji prijavili udaljenje od kuće, pronađeni su sinoć u Sarajevu.

Ovu informaciju potvrdila je za Faktor glasnogovornica MUP-a Tuzlanskog kantona Amra Kapidžić, kazavši da su maloljetnike pronašli pripadnici PU Novo Sarajevo.

Prema nezvaničnim informacijama, djeca su pronađena u parku na Pofalićima, nakon što je policija dobila dojavu od građana koji su ih prepoznali sa fotografija objavljenih u medijima. 

Djeca su bila gladna i iscrpljena, ali srećom nepovrijeđena. Roditelji su ih sinoć preuzeli od sarajevske policije, nakon čega su vraćeni kući.

Petnaestogodišnjem dječaku iz Donje Orahovice kod Gračanice i 14-godišnjoj djevojčici iz tuzlanskog naselja Simin Han trag se izgubio u ponedjeljak popodne. 

Majka dječaka ranije je novinarima kazala kako su se njih dvoje upoznali putem Instagrama, te da je djevojčica u ponedjeljak došla u Gračanicu, gdje se vidjela s dječakom, nakon čega su njih dvoje došli kod njih kući u Donju Orahovicu.

Kako je navela, nakon što je sugerisala da se djevojčica autobusom vrati u Tuzlu kako se njeni roditelji ne bi brinuli, djeca su se udaljila i više ih nisu vidjeli, te su policiji prijavili nestanak. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.