U Sarajevu se snima film slovenačkog reditelja "Dobar dan za posao"

Objavljeno: 30.10.17 u 12:14

Proteklog vikenda u Sarajevu je u produkciji Obala Art Centra počelo snimanje filma "Dobar dan za posao" slovenačkog reditelja Martina Turka u okviru projekta Sarajevo grad filma.

U pitanju je društvena drama bazirana na likovima, koja prati Armina, običnog čovjeka koji nastoji pronaći svoje mjesto u životu. Njegova priča govori o tome kako je devalvacija ljudskog integriteta jedna od najbolnijih posljedica svake krize.

Radnja filma se odvija u Sarajevu, gdje će snimanje trajati dvadeset dana, a završetak filma je najavljen za maj 2018. godine. Sarajevska publika će Turkov film moći vidjeti na 24. Sarajevo Film Festivalu.

Uloge u filmu tumače: Aleksandar Seksan, Adijan Kulovac, Maja Zećo, Ermin Sijamija, Senad Alihodžić, Mladen Nelević, Kemal Čebo, Slobodan Tabaković, Vanesa Glođo, Muhamed Hadžović, Aldin Omerović, Deni Mešić, Amar Selimović, Jasna Žalica, Ejla Bavčić, Mirna Kreso, Darja Badnjević i Ivana Vojinović.

Direktor fotografije je proslavljeni hrvatski snimatelj i reditelj videospotova Radislav Jovanov Gonzo, a kostimografkinja i scenografkinja Emina Kujundžić.