open-navfaktor-logo
search
Sve spremno
U Sarajevu sutra počinje Evropsko prvenstvo u taekwondou
Evropsko prvenstvo u taekwondou bit će održano od 10. do 13. decembra u Sarajevu.
09.12.2020. u 15:30
get url
text

Taekwondo savez BiH je početkom godine dobio organizaciju pet velikih događaja, ali se zbog okolonosti pandemije održavaju samo Evropsko prvenstvo za seniore u olimpijskim kategorijama i Evropsko prvenstvo za kadete.

- Taekwondo savez BiH organizuje po prvi put EP. Prijavljene su 33 zemlje, što je velika čast i zadovoljstvo za nas kao organizatore, pogotovo u ovim teškim trenucima koje su zadesile čitav svijet. Iako smo imali veliki broj organizacionih izazova, uspjeli smo savladati prepreke i spremni smo za sutrašnji početak prvenstva.

Mišljenja sam da će ovo prvenstvo biti jedno od najbolje organizovanih do sada - istakao je Samir Šarić, predsjednik Organizacionog odbora takmičenja.

Ispred Evropske taekwondo federacije govorio je glavni delegat Ali Sagirkaya.

- Prenosim pozdrave predsjednika svjetske taekwondo federacije Sakisa Pragalosa, i, želim se zahvaliti Organizacionom odboru na kreiranju prilike za taekwondoiste. Ovo je jedan od prvih događaja nakon početka pandemije COVID-19. Taekwondo savez Bosne i Hercegovine je odlično organizovao protokole i iako do sada nisu imali iskustva sa organizacijom evropskih prvenstava u Taekwondou, moram istaći da su dosadašnje pripreme i organizacija mnogo bolje od drugih zemalja koje su imale priliku organizovati ovo prestižno takmičenje - kazao je Sagirkaya.

O očekivanjima reprezentacije BiH govorio je trener Haris Husić.

- Prije svega želim istaći da mi je čast voditi našu reprezentaciju i to na takmičenju u našoj zemlji. Ovo je prvo prvenstvo poslije duge pauze, a mi ćemo učiniti sve da na najbolji način predstavimo našu reprezentaciju. Predstavljati će nas 14 seniora i 18 kadeta, a najviše očekujemo od Nedžada Husića, Dinka Šegedina i Marije Štetić. Konkurencija je zaista velika, ali učinit ćemo sve da ostvarimo što bolje rezultate.

Prisutnima se obratio i Dinko Šegedin.

- Vrijedno treniramo i tempiramo formu. Dat ću sve od sebe i predstaviti samog sebe i državu u najboljem svjetlu. Nadam se da će biti prostora za neku od medalja, iako je konkurencija zaista ogromna - kazao je Šegedin.

Prvenstvo se održava pod punim okolnostima restrikcijama u vezi sa pandemijom COVID-19, a takmičari na borbe dolaze direktno iz svojih soba.

Na prvenstvima učestvuje 300 takmičara, a Bosnu i Hercegovinu predstavljaju 32 takmičara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.