open-navfaktor-logo
search
Čadordžina ulica
U Sarajevu završena izgradnja Tao Housea, jednog od najljepših stambenih objekata
U potpunosti je završena izgradnja modernog stambenog kompleksa vrhunskog kvaliteta Tao House, u Čadordžinoj ulici u srcu starog dijela Sarajeva.
22.07.2022. u 09:01
get url
text

Objekat se savršeno uklopio u ambijent, a fotografije prikazuju da se zaista radi o jednom od najljepših stambenih objekata u Sarajevu. Tao House je završen u predviđenim rokovima a karakterizira ga visoki kvalitet materijala, stolarije i ostalih elemeata u gradnji.  

Detalji o izgradnji objekta i kvalitetu materijala

Objekat Tao House je urađen po najvišim svjetskim standardima a prilikom gradnje pazilo se na svaki detalj i kvalitet odabranih izvođača. 

Izvođač za vanjsku stolariju na kompletnom objektu je izvodila firma Hano d.o.o, profili poznatog njemačkog branda Schuco ugrađeni su u cijelom objektu. Schuco stolarija smatra se jednom od najboljih na svijetu.

Fasadu na objektu je izvodila firma Neimari u saradnji sa firmom Europrofil koristeći grafitni crni stiropor debljine 15cm. 

Toplinska izolacija po svim standardima

Takav stiropor karakteriše visoka paropropusnost i samim tim neće dozvoliti nakupljanje vlage u unutrašnjosti objekta. Također toplinska izolacija uz korištenje ovog proizvoda i vanjske stolarije na objektu je urađena po svim standardima pa će računi za grijanje i hlađenje biti minimalni. 

Unutrašnju stolariju je izvodila firma Ninos, vrata koja su postavljena imaju skrivene baglame kao i magnetnu bravu. 

Ulazna vrata u stanovima je postavljala firma Hudiny i korištena su vrata Italijanskog porijekla marke Dierre. 

Grijanje i hlađenje objekta je riješeno pomoću toplotnih pumpi Mitsubishi, na principu voda zrak i na ovaj način potrošnja električne enrgije u Tao House stanovima je minimalna. Svaki stan ima svoju toplotnu pumpu, 60 posto stana je pokriveno podnim grijanjem, kao i podnim i zidnim fancoilerima koji služe za grijanje i hlađenje stambenih jedinica. 

U svakom stanu je razveden optički internet, a kompletan objekat je spojen direktno na optički priključak BH Telecom-a i Telemach-a što će stanarima omogućiti korištenje najbržeg interneta. 

Podne obloge u stanovima izvodila je firma Parket Sistemi, korišteni su parketi od troslojnog sloja koji je lakiran 7 puta i testiran na sve uslove. 

Nakon završetka radova Tao House zaista izgleda impozantno, pa uz savršenu lokaciju Sarajevo može da se pohvali još jednim zaista reprezentativnim objektom. Ukoliko i vi tražite idealno mjesto za život, stan koji će odgovoriti zahtjevima i onih najprobirljivijih dovoljno je da popunite formu ispod i brzo će vam se javiti ekipa iz kompanije Plaza Living, koja je ovaj izuzetno zahtjevan projekat uspješno privela kraju.

Detalje o dostupnim stambenim jedinicama možete dobiti i pozivom na broj: 062 329 329.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.