open-navfaktor-logo
search
Općina Centar
U septembru počinje rekonstrukcija Kranjčevićeve ulice
U septembru ove godine nadamo se da ćemo započeti realizaciju ovog kapitalnog projekta, koji će prema procjenama koštati do 1,5 miliona maraka, kazao je ministar Mandić
03.07.2019. u 16:18
get url
text
Kranjčevićeva ulica

Na sastanku koji je organizovan u Općini Centar na kome su prisustvovali načelnik Nedžad Ajnadžić i ministar komunalne privrede i infrastrukture KS Srđan Mandić, te direktor Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Enver Hadžiahmetović razgovarano je o velikim infrastrukturnim projektima koji mogu biti realizovani na području centralne sarajevske općine. 

Razgovaralo se o rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže i postavljanju novog asfalta duž cijele Kranjčevićeve ulice. 

– Rekonstrukcija Kranjčevićeve ulice je u vrhu prioriteta za realizaciju. U općinskom budžetu za ovu godinu planirali smo sredstva za rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže u ulicama Dolina i Magribija sa postavljanjem novog asfalta, za šta privodimo kraju tendersku proceduru odabira izvođača radova gdje nam treba samo nadzor Vodovoda i kanalizacije, kao nadležnog komunalnog preduzeća. Također želimo da riješimo snabdijevanje pitkom vodom za 193 domaćinstva u naselju Alapi preko novog vodovodnog sistema sa izvorišta Uroševog vrela - kazao je Ajnadžić.   

Rebalansom budžeta Kantona Sarajevo za ovu godinu osigurana su sredstva za realizaciju projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u Kranjčevićevoj ulici. 

– Urađen je glavni projekat rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u ovoj ulici i ostaje da provedemo tendersku proceduru javnih nabavki. U septembru ove godine nadamo se da ćemo započeti realizaciju ovog kapitalnog projekta, koji će prema procjenama koštati do 1,5 miliona maraka - kazao je ministar Mandić, navodi se u saopćenju Općine Centar. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.