open-navfaktor-logo
search
Peta sezona
U seriji koja ruši sve rekorde, La Casa de Papel, pominju Sarajevo, rušenje Starog mosta
Španska serija La Casa de Papel jedna je od najgledanijih serija na Netflixu, pokosila je sve rekorde i postala i najpopularnija serija na stranom jeziku. Radnja prati misterioznog, inteligentnog Profesora koji okuplja grupu kriminalaca kako bi izveo najveću pljačku u historiji.
04.09.2021. u 14:47
get url
text
La Casa de Papel

U trećoj epizodi posljednje, pete sezone serije u jednoj od scena pukovnik Tamayo pominje Bosnu i Hercegovinu u kontekstu rušenja Starog mosta i paljenje sarajevske Vijećnice.

Podsjećamo, radnja teče tako da je ekipa pljačkaša zatvorena u španskoj banci i drži taoce, a policija i vojska pokušavaju naći način za ulazak u zgradu.

Tokom razmatranja planova, pukovnik Tamayo i inspektor Angel Rubio dolaze u sukob oko odabira ulaska preko krova.

Dok Gandia, tjelohranitelj guvernera Centralne banke, i poručnik Sagasta predlažu napad preko krova, koji podrazumijeva i njegovo uništavanje, Rubio se ne pristaje kazavši da je krov dio kulturne baštine i da je izgrađen u 18. vijeku.

Tamayo mu odgovara spomenuvši Bosnu i Hercegovinu i događaje iz rata, kazavši: "Misliš li da je neko u Bosni rekao "Nemojte raznijeti most u Mostaru, star je?!". Ne! I eno ga, obnovljen je. I sarajevska biblioteka."

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.