open-navfaktor-logo
search
Civilina zaštita
U Širokom Brijegu priprema prostora za smještaj lakše oboljelih od koronavirusa
Odlukom Štaba Civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona priprema se prostor na području Širokog Brijega za smještaj lakše oboljelih od koronavirusa ukoliko razvoj epidemiološke situacije to bude zahtijevao.
04.04.2020. u 18:22
get url
text

Danas su dvoranu u Sportskom centru Pavković pripremali pripadnici PVJ Široki Brijeg, DVD Mokro, kao i pripadnici službi zaštite i spašavanja – Služba Crvenog križa ZHK, GSS Široki Brijeg, kao i volonteri navijačke grupe Škripari, postavljanjem kreveta za lakše oboljele osobe te dezinfekcijom prostora. Pripreme su nadzirali članovi Kantonalnog Štaba civilne zaštite i Gradskog štaba CZ Široki Brijeg.

- Zahvaljujemo porodici Pavković koja je Štabu CZ ZHK dala na korištenje dvoranu SPC Pavković a koju smo danas zajedničkim snagama svih raspoloživih službi, pripremili prema naredbi Štaba - kazao je Josip Zelenika, sekretar Crvenog križa ZHK i član Štaba CK ZHK.

Trenutno se doprema oprema i za prostor na području Ljubuškog koji će se opremati ukoliko se popune kapaciteti u Širokom Brijegu, a određene su lokacije i na prostoru Posušja i Gruda.

- Prostori za smještaj lakše oboljelih se pripremaju planiranom dinamikom. Zahvaljujem svima u ime Štaba koji su danas, i u proteklim danima pomogli da sve ide svojim tokom - izjavio je Drago Martinović, načelnik Štaba CZ ZHK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.