Kako piše portal Jabuka.tv., riječ je o oružanom sukobu, a počinilac je u bijegu.

Uviđaj je trajao cijelu noć te se nastavio i u utorak ujutro. Specijalna policija MUP-a ZHK postavila je kontrolne punktove na glavnim raskrsnicama koja vode prema Kočerinu.

- U porodičnoj kući T. K., rođen 1976, došlo je do upotrebe vatrenog oružja s posljedicom usljed čega je jedna osoba Z. B., rođen 1964, iz mjesta Broćanac, Posušje, smrtno stradala.

Policijski službenici PU Široki Brijeg su zajedno sa dežurnim kantonalnim tužiocem Borislavom Čuljkom obavili uviđaj i poduzimaju druge potrebne istražne radnje u cilju rasvjetljavanja i dokumentiranja izvršenog krivičnog djela ubistva. Prema do sada prikupljenim saznanjima, s počinjenjem krivičnog djela se povezuje osoba T. K. koji se nalazi u bijegu i za njim se traga.

Tijelo smrtno stradalog je na licu mjesta pregledao liječnik Doma zdravlja Široki Brijeg koji je konstatirao smrt, nakon čega je tijelo smrtno stradalog Z. B. po nalogu dežurnog tužioca prevezeno u gradsku mrtvačnicu Mostar gdje će se po nalogu kantonalnog tužioca izvršiti obdukcija - izjavila je glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva ZHK Petrunjela Matijević.

Osumnjičeni T. K. (46) nalazi se u bijegu i za njim se traga, a u pretragu terena uključeni su i policijski službenici Specijalne policije. MUP ZHK je medijima dostavio fotografiju osumnjičenog, ali nisu saopćili njegovo ime.

- Građane upozoravamo da je osumnjičeni naoružan i opasan te ukoliko ga primijete da mu se ne približavaju nego da odmah nazovu interventni policijski broj 122 - stoji, između ostalog, u saopćenju MUP-a ZHK.

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Široki Brijeg poduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja i dokumentiranja izvršenog krivičnog djela, dodaju iz policije.

Specijalna policija MUP-a ZHK postavila je kontrolne punktove na glavnim raskrsnicama koja vode prema Kočerinu.