open-navfaktor-logo
search
Pripreme u Zenici
U sjeni skandalozne odluke FSBiH: Počinje okupljanje Zmajeva
Pripreme bh. reprezentativaca za predstojeće mečeve u UEFA Ligi nacija, 23. septembra protiv Crne Gore, te Rumunije tri dana kasnije, počinju u ponedjeljak 19. septembra u Trening kampu Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici.
18.09.2022. u 12:53
get url
text

Planirano je da se u poslijepodnevnim satima novinarima obrati selektor Ivaylo Petev, a nakon toga će bh. fudbaleri odraditi trening.

Eventualnom pobjedom protiv Crne Gore bh. tim osigurao bi prvo mjesto u grupi, a tako i plasman u Ligu A nacija i baraž za Evropsko prvenstvo.

Okupljanje Zmajeva počinje u sjeni skandalozne odluke Fudbalskog saveza BiH da 19. novembra bh. tim odigra prijateljsku utakmicu s Rusijom. Izazvalo je to brojna negodovanja kod bh. reprezentativaca, a mnogi su jasno i glasno kazali da su protiv te (nepotrebne) avanture.

Spisak pozvanih fudbalera za utakmice protiv Crne Gore i Rumunije:

Golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić

Odbrana: Siniša Saničanin, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Adnan Kovačević, Hrvoje Miličević, Sead Kolašinac, Jusuf Gazibegović, Amar Dedić, Mateo Sušić

Vezni red: Amir Hadžiahmetović, Sanjin Prcić, Rade Krunić, Amer Gojak, Gojko Cimirot, Miralem Pjanić, Vladan Danilović, Miroslav Stevanović, Muhamed Bešić, Dino Hotić

Napad: Edin Džeko, Ermedin Demirović, Smail Prevljak, Luka Menalo

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.