open-navfaktor-logo
search
Krizni štab
U Srbiji zabrana okupljanja više od pet osoba, situacija "izuzetno nestabilna"
Krizni štab Srbije za borbu protiv koronavirusa odlučio je danas da se u zatvorenim i otvorenim prostorima može okupljati najviše pet osoba, kao i da će đaci osnovnih i srednjih škola imati mali raspust od 11. do 13. novembra.
06.11.2020. u 17:35
get url
text

Članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević navela je da je na sjednici Kriznog štaba odlučeno da se smanji dozvoljen broj osoba koje mogu da se okupljaju sa 30 na pet.

Kako je precizirala, ova mjera se odnosi na organizovana okupljanja, poput proslava, seminara, kongresa.

Prema njenim riječima, odlučeno je i da mali školski raspust koji je zbog državnog praznika trebalo da bude od 11. do 13. novembra za učenike osnovnih škola, toliko traje i za đake srednjih škola. Prvi školski dan poslije raspusta je 16. novembar.

Ona je navela da je od 1. septembra, koronavirus registrovan kod ukupno 708 đaka i to njih 308 iz osnovnih i 400 iz srednjih škola, što, kako je ocijenila, znači da je "prilično stabilna epidemiološka situacija u školskoj sredini".

Kisić Tepavčević je kazala i da se još nisu odlučili na najradikalnije mere, u smislu ograničavanja kretanja ili satnice rad različitih objekata, ali da je situacija sa koronavirusom u Srbiji "izuzetno nepovoljna i nestabilna".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.