Ubice pritvorene

U srijedu dženaza svirepo ubijenim Đogićima

Objavljeno: 25.03.2019. u 22:45

Obdukcija koja je jučer obavljena u Kantonalnoj bolnici u Bihaću pokazala je veliki broj ubodnih povreda na obje žrtve, koje su mahom nanesene po glavi i vratu

FOTO: FACEBOOK

Ispred džamije u mjestu Šumatac kod Velike Kladuše u srijedu poslije podne namaza bit će klanjana dženaza supružnicima Salihu (75) i Fatimi (70) Đogić, koji su u noći sa četvrtka na petak mučki likvidirani udarcima drške lopate i ubodima šarafcigera u svojoj porodičnoj kući u ovom naselju.

Zbog ovog brutalnog ubistva uhapšena su i pritvorena dvojica maloljetnika E. Đ. (15,5) koji je inače u srodstvu sa ubijenim parom i T. Š. (16). Na teret im se stavlja krivično djelo ubistvo iz koristoljublja.

Obdukcija koja je jučer po nalogu postupajuće tužiteljice obavljena u Kantonalnoj bolnici u Bihaću, prema nezvaničnim informacijama, pokazala je veliki broj ubodnih povreda na obje žrtve, koje su mahom nanesene po glavi i vratu.

U kuću likvidiranih Đogića danas su stigli njihovi sinovi, njih pet sa porodicama, koji inače žive i rade u inostranstvu, kao i brojna rodbina i prijatelji.

Svi su u šoku, posebno zbog činjenice da je svirepo ubijeni bračni par dva dana ležao u kući mrtav u kući, a da niko za to nije znao.

Kako se moglo čuti od rođaka ubijenih Đogića, ubice su prilikom ubistva iskazale nevjerovatnu surovost, a svoje žtve su usmrtili drškom od lopate i šarafcigerom, kojim su im nanijeli veliki broj povreda.

Tijela je pronašao Salihov brat, koji je, kako je ispričao novinarima, brata posljednji put vidio u četvrtak. U petak je, kaže, mislio svratiti do brata na kafu, ali je vidio da mu nema auta, te je pomislio da su supružnici negdje otišli. Tek nakon što ga je telefonom pozvao Salihov sin iz Italije u subotu je otišao do njihove kuće, gdje je primijetio lopatu i šarafciger, a na pločicama i zidu je primijetio krv.

Mjesto zločina      FOTO:RVK

Odmah je alarmirao policiju, koja je potvrdila crne slutnje.

Klupko zločina se potom počelo odmotavati, a maloljetnici su isti dan pronađeni i uhapšeni, najprije mlađi, koji je potom odao svog pola godine starijeg saučesnika.

Navodno su tokom saslušanja u policiji sve priznali.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije