U stilu Jackie Kennedy: Vojvotkinja zna kako tvid nositi ljeti

Objavljeno: 30.06.17 u 22:26

Na otvaranju novog izložbenog prostora u londonskom V&A muzeju,  vojvotkinja od Cambridgea, Kate Middleton nam je priredila pravo vizuelno zadovoljsto. 

Mnogi bi rekli da su tvid i svilene čarape koje je nosila, namijenjene za zimsku sezonu, ali uzmite u obzir jučerašnju temperaturu u Londonu, koja je iznosila samo 18 stepeni Celzijusa.

To je nije sprečilo da na radnom zadatku izgleda kao prava pravcata lady u maniru Jackie Kennedy.
Iako poštujemo to što reciklira svoje omiljene stvari, također nas oduševi kada vidimo novi (omiljeni) komad koji ne potpisuje neki britanski kreator.

Ovog puta lijepa brineta polupuštene kose briljirala je u Guccievoj haljini od tvida. Strani mediji navode da nije poznato da je pretendentkinja na britansko prijestolje nosila išta od ovog luksuznog brenda i napominju da bi trebala u budućnosti što više insistirati na italijanskom dizajnu.

Sofisticiran komad crno-bijelih šara, crveni paspul po rubovima i džepovima oplemenjeni su zlatnim dugmićima koji daju chic i elegantni šmek cijeloj kombinaciji.

Haljina je “podijeljena” na dva dijela crno-crvenim linijama i pripijena je taman dovoljno da istakne fenomenalnu figuru mlade gospođe. Viseće minđuše sa ruskom kopčom, crvene pismo - tašna i crne salonke na deblju štiklu su aksesoari koji su dopunili njenu “Gucci premijeru.”

Ako i postoji mala zamjerke odnose se na staromodne cipele. Prijedlog nekih bi bile crvene otvorene sandale na platformu sa kaiščićima, čisto da Kate odstupi od klasičnog izdanja i modernizira svoje shoes izbore.