open-navfaktor-logo
search
Općina Centar
U toku izgradnja još dva nova ciciban igrališta za najmlađe
Radi se o nastavku projekta izgradnje prostora za igru najmlađih stanovnika centralne gradske općine gdje je finansijer projekta Općina Centar, realizator Kantonalno javno komunalno preduzeće Park
14.06.2019. u 14:31
get url
text

Radna jedinica Kantonalnog komunalnog preduzeća Park zadužena za izgradnju i podizanje novih zelenih i rekreativnih površina na području općine Centar radi na izgradnji dva nova dječija "ciciban" igrališta u ulicama Dajanli Ibrahim-bega i Marcela Šnajdera između brojeva 4b i 6.

Radi se o nastavku projekta izgradnje prostora za igru najmlađih stanovnika centralne gradske općine gdje je finansijer projekta Općina Centar, realizator Kantonalno javno komunalno preduzeće Park, dok je za nadzor zadužena općinska Služba za investicije, komunalni razvoj i planiranje.

Tokom dana navedene lokacije gdje je u toku izgradnja "ciciban" igrališta obišao je načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa svojim savjetnikom Bećirom Sirovinom. Ovom prilikom su mališani iz Ulice Marcela Šnajdera sa broja 6 zahvalili načelniku i Općini na novom igralištu gdje jedva čekaju završetak radova kako bi se zabavili u dobroj igri.

-Na novom dječijem igralištu u ulici Marcela Šnajdera jučer smo na pripremljenu podlogu postavili šest sprava dječijeg mobilijara: kombinovanu spravu sa dva tobogana i dvije ljuljačke, klackalicu, njihalicu i vrtešku. Tokom naredne sedmice planiramo postaviti gumenu zaštitnu podlogu i uraditi sanaciju travnjaka oko novog igrališta. Također na zelenoj površini pored ciciban igrališta planiramo postaviti dva mala gola za nogomet. Na ovoj lokaciji nismo trebali postavljati ogradu oko igrališta jer se radi o izdvojenom prostoru bezbjednom za igru mališana. Naredni korak je uređenje prilaza igralištu iz Ulice Marcela Šnajdera. Što se tiče dječijeg igrališta na drugoj lokaciji u ulici Dajanli Ibrahim-bega danas ćemo započeti postavljanje gumene zaštitne podloge. S obzirom na prostorne mogućnosti, na ovoj lokaciji smo postavili dvije njihalice i jedan tobogan. Završetak radova na izgradnji ova dva dječija igrališta očekujemo tokom naredne sedmice - objasnio je Velibor Marković koji rukovodi izgradnjom u ime KJKP Park.

Od početka maja 2017. godine, kada je započela realizacija ovog projekta, na području općine Centar su izgrađena ili obnovljena igrališta za najmlađu populaciju: na uglu ulica Muhameda Hadžijahića i Nusreta Šišića Dede, u Kranjčevićevoj ulici 23 kod vrtića "Leptirić", u ulici Koste Hermana 5 kod obdaništa „Lane“, na uglu ulica Mehmeda Spahe i Dalmatinska, u ulici Husrefa Redžića preko puta broja 3, u Ulici branilaca Šipa, na uglu ulica Čobanija i Hamdije Kreševljakovića, u ulici Patriotske lige 40, na Soukbunaru na lokalitetu starog rezervoara, na Nahorevu kod zgrade bivše Poljoprivredne zadruge Centar, u ulici La Benevolencija kod objekta gdje je smještena Javna ustanova "Djeca Sarajeva", u parku Hastahana odnosno „Parku prof. dr. Nijaza Durakovića“, na Marijin Dvoru iza Sarajevo City Centra, te u dvorištima osnovnih škola "Vladislav Skarić" i "Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak", kao i u ulici Armije RBiH na Kromolju preko puta brojeva 16 i 16a, zatim na lokalitetu pored stare seizmološke stanice na Grdonju i u Jukićevoj ulici preko puta broja 73, saopćeno je iz Press službe Općine Centar. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.