Vardište

U toku rekonstrukcija graničnog prijelaza, saobraćaj usporen

Objavljeno: 05.11.2019. u 09:26

Ukupna investicijska vrijednost rekonstrukcije Graničnog prijelaza Vardište iznosi 800.000 KM

Zbog rekonstrukcije Graničnog prijelaza Vardište između Bosne i Hercegovine i Srbije danas će biti usporen i povremeno potpuno obustavljen saobraćaj. Odvijanje saobraćaja vršit će se naizmjenično pomoćnom saobraćajnom trakom.

Ukupna investicijska vrijednost rekonstrukcije Graničnog prijelaza Vardište iznosi 800.000 KM. Trenutno se radi na demontaži postojećih kontejnera i prijevozu na novu lokaciju, gdje će se oformiti privremeni granični prijelaz do rekonstrukcije glavnog graničnog prijelaza.

Rekonstrukcija graničnog prijelaza odnosi se na skidanje asfalta, montažu metalnih stubova nadstrešnice, montažu kanalizacionih cijevi i slabe struje, te sve ostale neophodne radove kako bi se uslovi na Graničnom prijelazu Vardište doveli do zadovoljavajućih satandarda, poručuju iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije