open-navfaktor-logo
search
Pred Kongres
U toku sjednica Glavnog odbora SDA, utvrđuje se prijedlog Statuta
Ono što je suštinsko na ovoj današnjoj sjednici jeste donošenje novog Statuta kao prijedloga za Kongres koji će ga usvajati, kazao je Lukić
27.07.2019. u 12:10
get url
text

U Sarajevu je počela sjednica Glavnog odbora Stranke demokratske akcije

Zamjenik predsjednika Glavnog odbra SDA Čedomir Lukić kazao je kako se na današnjoj sjednici razmatraju dvije suštinske stvari.

- Aktuelna politička situacija je ono što redovno radimo na ovim sjednicama, sagledavamo situaciju u političkom smislu, u smislu onoga što predstoji. Formiranje vlasti kako na federalnom tako i na državnom nivou. A ono što je suštinsko na ovoj današnjoj sjednici jeste donošenje novog Statuta kao prijedloga za Kongres koji će ga usvajati – kazao je Lukić.

{$galerijaFotografija}

Puno toga se, kaže, mijenja u vezi Statuta.

- Smatramo da je SDA potrebno da se učine neke promjene jer već duže vremena je tako kako jeste. Struktura rukovodstva se  mijenja u smislu da se ukida pozicija zamjenika predsjednika stranke, a broj potpredsjednika se povećava na devet, s tim da su propisana pravila u smislu onoga što treba obezbijediti kada su u pitanju mladi, žene i Bošnjaci. Naravno da je još niz promjena u okviru Statuta, koje će definisati broj mandata, dužinu trajanja mandata i mogućih mandata za bilo koga od članova SDA, kao i pitanje imenovanja na određenim funkcijama - pojasnio je Lukić, dodajući da u trenutku odsustva predsjednika SDA on određuje jednog od devet potpredsjednika koji će ga u tom trenutku mijenjati.

VEZANI TEKST: Velike promjene i u SDA: Ovo su ključne izmjene u Statutu stranke

12. sjednica glavnog odbora SDA 27.07.2019
1 od 10
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.