U Tomislavgradu svečano otkriven spomenik Franji Tuđmanu

objavljeno: 10.08.2018. u 16:31

Spomenik prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu svečano je otkriven u petak na istoimenom trgu u Tomislavgradu.

Na spomeniku, koji je djelo hrvatskog kipara Ilije Skočibušića, zapisane su riječi koje je Tuđman izrekao 1993. godine prilikom posjeta Tomislavgradu:

- Ovdje je rođena i ovdje se brani Hrvatska!

U ime porodice Tuđman spomenik je otkrio Miroslav Tuđman, a u ime porodica poginulih hrvatskih branitelja časna sestra Matija Pačar, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade Kantona 10.

Svečanom otkrivanju spomenika prisustvovali su Ivić Pašalić, direktor Fondacije "dr. Franjo Nevistić", izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske Ivana Perkušić, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Ante Deur, dopredsjednik Zastupničkoga doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Mladen Bošković te ministri u Vladi Livanjskog kantona Stipan Šarac i Petar Galić.

- Podizanjem ovog spomenika hrvatski narod iskazuje svoju zahvalnost prvom hrvatskom predsjedniku za sve dobro što je učinio za hrvatski narod - navodi se u saopćenju.

Svečano otkrivanje spomenika organizirali su Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata općine Tomislavgrad, Udruga Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata općine Tomislavgrad, Fondacija "dr. Franjo Nevistić" iz Zagreba i Općina Tomislavgrad.