open-navfaktor-logo
search
Udruženje Pomozi.ba
U Travniku se otvara Radnja dobre volje: Kupovina po simboličnim cijenama
U sklopu Restorana dobre volje, Udruženje Pomozi.ba otvara i prvu Radnju dobre volje u Travniku.
16.07.2020. u 11:49
get url
text

Radnja počinje sa radom 17. jula i za posjetitelje će biti otvorena svakog petka od 10 do 18 sati. Poput one u Sarajevu, Radnja ima za cilj pomoć socijalno ugroženim kategorijama društva, a karakteriše je poseban sistem prodaje. Svi koji žele mogu donirati novu ili dobro očuvanu polovnu odjeću, obuću, igračke i druge stvari koje ne koriste, a koje će biti u prodaji u Radnji dobre volje po simboličnim cijenama.

Od novca prikupljenog prodajom doniranih stvari Udruženje Pomozi.ba će kupovati osnovne potrepštine socijalno ugroženim ljudima i namirnice koje će kuhari u Restoranu dobre volje koristiti za pripremu obroka starijim, oboljelim i drugim osobama u potrebi.

Radnja je za kupovinu otvorena petkom, a ostalim radnim danima će se vršiti prijem i sortiranje robe.

- Dio doniranih stvari direktno ide socijalno ugroženim osobama i porodicama, dok drugi dio ide u prodaju. U našoj prodavnici svako može naći sebi nešto lijepo i korisno po simboličnim cijenama, a kupovinom činimo dobro djelo i direktno pomažemo ljudima kojima je potrebna naša podrška – naveli su iz Udruženja Pomozi.ba.

Radnja dobre volje se nalazi na adresi Školska bb, a pored Travnika i Sarajeva, ovakvu prodavnicu uskoro će dobiti i stanovnici Bihaća, saopćeno je iz Udruženja Pomozi.ba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.