open-navfaktor-logo
search
11. juli
U Tuzli prigodan program u znak sjećanja na genocid u Srebrenici
Medžlis Islamske zajednice Tuzla povodom 11. jula, Dana sjećanja na genocid u Srebrenici, organizira program pod nazivom "11. juli u Tuzli".
06.07.2020. u 11:43
get url
text

Ovogodišnji program obuhvata nekoliko aktivnosti koje će se realizovati u saradnji sa Narodnim pozorištem Tuzla, Institutom za društvena i religijska istraživanja, Koordinacijom boračkih organizacija Grada Tuzla, BZK "Preporod" Tuzla, JU Specijalnom bibliotekom "Behram-beg" i Aktivom vjeroučitelja Tuzla.

Kako je najavljeno iz Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, u okviru programa "11. juli u Tuzli", 8. jula na Trgu slobode bit će upriličena projekcija dokumentarnog filma "Glogova - neispričana priča" autora Avde Husejnovića.

U haremu džamije "Tevba" u Gornjim Čaklovićima 9. jula bit će promovisana knjiga "Srebrenica, zaboraviti ne smijem, halaliti neću" autora Hasana Hasanovića.

Na Trgu slobode 10. jula planiran je centralni program manifestacije. Program će izvesti glumci Narodnog pozorišta Tuzla, članovi hora "Gazi Turali-beg" i hora Mreže mladih i Asocijacije žena Medžlisa Tuzla.

U prostorijama biblioteke "Behram-beg" 13. jula bit će organizirana promocija zbirke radova "Djeca Srebrenice". Autori zbirke radova su učenici koji žive i školuju se u Srebrenici.

Program "11. juli u Tuzli", koji za cilj ima njegovanje kulture sjećanja o genocidu počinjenom nad Bošnjacima, realizira se uz podršku Muftijstva tuzlanskog i Grada Tuzla.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.