open-navfaktor-logo
search
Nova forma UZP-a
U Udruženju logoraša Mostar ogorčeni umanjenjem kazne Radiću
Za članstvo Udruženja logoraša Mostara, nastavljaju, nije nimalo začuđujuće zašto to radi HDZ BiH i institucije Republike Hrvatske, "ali jeste kako to vlast Bosne i Hercegovine sve dopušta"
06.11.2018. u 17:29
get url
text

Povodom umanjenja kazne za ratne zločine Marku Maki Radiću pred sudom u Zagrebu, kojem je ministar pravde BiH Josip Grubeša ranije odobrio izručenje Hrvatskoj, oglasilo se i Udruženje logoraša Mostar.

Ističu kako je ovo još jedno sramno i drsko negiranja suvereniteta BiH od strane Republike Hrvatske, koje se ogleda u izmještanju Marka Radića iz Mostara u Hrvatsku i potom smanjenja kazne, tj. pobijanja presude Suda BiH od Županijskog suda u Zagrebu.

 Navode kako je spomenutim činom "napravljen urnek za budućnost i izmještanje svih ratnih zločinaca hrvatske nacionalnosti iz BiH i ukidanje njihovih presuda".

-Ovo je još jedan način rastakanja državnih atributa Bosne i Hercegovine. Na djelu je očito nova forma UZP (udruženog zločinačkog poduhvata) kroz zvanično sudsko negiranje presude najveće svjetske sudske instance za ratne zločine - dodaju iz Udruženja. 

Za članstvo Udruženja logoraša Mostara, nastavljaju, nije nimalo začuđujuće zašto to radi HDZ BiH i institucije Republike Hrvatske, "ali jeste kako to vlast Bosne i Hercegovine sve dopušta".

-Šlag na tortu koji nas najviše boli jeste dosljedna šutnja tzv. probosanske politike pozicionirane od desna do lijeva i pravosudnih institucija Bosne i Hercegovine. Niko, ama baš niko se nije oglasio ovim povodom, kao da se žrtvama želi poručiti: 'sami ste krivi što vam se desilo u ratu'. Svi su očito zaokupljeni kako formirati novu vlast i zemlju povesti... u evropske i atlantske integracije- poručuju iz Udruženja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.