Novo Sarajevo

U ulici Hamdije Čemerlića završena biciklistička staza

Objavljeno: 15.10.2018. u 13:26

Biciklistička staza presvučena je sa podlogom SIGNOCRYL jednokomponentnom crvenom i plavom bojom i oivičena sa punom bijelom linijom sa obje strane

Ulica Hamdije Čemerlića

Završeni su radovi na ponovnom obilježavanju biciklističke staze u ulici Hamdije Čemerlića, na potezu od zgrade Energoinvesta do raskrsnice sa ulicom Zvornička.  

Izvođenje radova se odnosilo na obilježavanje pratećom horizontalnom, kao i zamjenu pojedine oštećene vertikalne saobraćajne signalizacije na ukupnoj dužini oko 800 metara. U oba smjera kretanja, biciklistička staza, presvučena je sa podlogom SIGNOCRYL jednokomponentnom crvenom i plavom bojom i oivičena sa punom bijelom linijom sa obje strane.

Izvođač radova je firma SACOM Ilijaš, a ukupna vrijednost radova iznosi oko 20.000 maraka.

Na spomenutoj lokaciji započela je i implementacija projekta izgradnje longitudinalne trase biciklističke staze kroz Općinu Novo Sarajevo.

Radove u potpunosti finansira Grad Sarajevo, dok je pripremanje i opremanje zemljišta, te izdavanje potrebne građevinske dozvole izvršila Općina Novo Sarajevo, navodi se u saopćenju.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije