open-navfaktor-logo
search
Općina Centar
U ulici Patriotske lige počela izgradnja stajališta za vozila gradskog prijevoza
Radnici građevinske firme Džekos Sarajevo koja je nakon provedene tenderske procedure odabrana kao najpovoljniji izvođač, započeli su radove na izgradnji stajališta u ulici Patriotske lige.
19.08.2020. u 17:08
get url
text
Ulica Patriotske lige

Budući da je frekvencija saobraćaja u ulici Patriotske lige koji se odvija u dvije kolovozne trake izuzetno velika, naročito u jutarnjim satima, izgradnja stajališta za vozila javnog gradskog prijevoza doprinijet će smanjenju gužve. Ranije su vozila javnog prijevoza koja saobraćaju navedenom ulicom kao stajalište koristila kolovozne trake, te na taj način stvarala gužvu u saobraćaju i onemogućavala nesmetan prolaz drugih učesnika u saobraćaju. 

Gradilište je obišao i načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima. Finansijer projekta je Općina Centar u čijem ovogodišnjem budžetu za ovu namjenu je izdvojeno 182.368 KM. 

Podsjećamo, Općina Centar i Direkcija za puteve Kantona Sarajevo finansirali su rekonstrukciju kompletne ulice Patriotske lige za šta je izdvojeno oko 740.000 KM, navodi se u saopćenju Općine Centar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.