Također, donesena je Odluka o imenovanju predsjedavajućeg i članova Kantonalnog povjereništva Demokratske fronte Unsko – sanskog kantona na čelu sa predsjedavajućim Denisom Huskićem iz Bihaća.

- Na ovakav način Predsjedništvo stranke na čelu sa Željkom Komšićem odlučno je u namjeri da se isfiltrira sve sto je toksično, da stranka ojača sa iskrenim i bezuvjetnim članovima, članstvo ujedini, da se odluke donose centralizovano, a sve u cilju da Demokratska fronta kao stranka koja baštini ideju o jedinstvenoj i građanskoj Bosni i Hercegovini bude odlučujući čimbenik u donošenju odluka i upravljanju državom.

Evidentno je da su Demokratskoj fronti podršku pružili novi ljudi koji su prateći i dobro poznavajući utopijsku političku scenu na USK bili samo nijemi promatrači, a koji će za razliku od uobičajenog pokrenuti novi trend neoportunističkog djelovanja.

Kantonalno povjereništvo kao legitimni organ će u narednom periodu sprovesti nadopunu u kantonalnoj organizaciji i reorganizaciju u općinskim, odnosno gradskim organizacijama Demokratske fronte - navodi se u saopćenju DF-a.