open-navfaktor-logo
search
Vremenska prognoza
U većem dijelu BiH narednih dana mogući lokalni pljuskovi i grmljavina
U četvrtak će veći dio dana biti sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost
17.07.2019. u 09:14
get url
text

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 6 stepeni, Bugojno i Ivan-sedlo 10, Sokolac 11, Sarajevo 12, Bihać, Sanski Most, Tuzla, Zenica i Zvornik 15, Banja Luka, Doboj, Livno i Prijedor 16, Bijeljina 18, Brčko i Grude 19, Gradačac i Široki Brijeg 20, Stolac i Trebinje 21, Mostar i Neum 22.

Najviša dnevna temperatura zraka kretaće se uglavnom između 24 i 29, na jugu do 32 stepena Celzijusa.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ), u Sarajevu će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura oko 25 stepeni.

U četvrtak će veći dio dana biti sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim i večernjim satima satima lokalni pljuskovi i grmljavina su mogući u većem dijelu zemlje, osim na jugu. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30, na jugu zemlje do 32 stepena.

Za petak se prognozira malo do umjereno oblačno i sunčanije vrijeme prijepodne. U drugoj polovini dana lokalni pljuskovi i grmljavina su mogući širom zemlje, osim na jugu. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Slično vrijeme očekuje se i u subotu. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30, na jugu do 32 stepena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.