open-navfaktor-logo
search
Kapacitet 70 učenika
U Vogošći otvorena Osnovna muzička škola
Izgradnju škole finansirala je Općina Vogošća, a pored učionica izgrađena je i mala koncertna dvorana
03.10.2018. u 17:21
get url
text

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović, načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i direktorica OŠ „Mirsad Prnjavorac“ Sabiha Salčin, danas su svečano otvorili Osnovnu muzičku školu "Mladen Pozajić" područno odjeljenje Vogošća.

Izgradnju škole, čiji je kapacitet 70 učenika osnovnih škola od prvih do šestih razreda, finansirala je Općina Vogošća, a pored učionica izgrađena je i mala koncertna dvorana u kojoj će se moći održavati kulturne manifestacije.

Područno odjeljenje OMŠ "Mladen Pozajić" u Vogošći uspješno djeluje već deset godina, ima četiri klase, klavir, gitara, harmonika i violina, a uskoro će imati i klasu flaute i klarineta.

Općina Vogošća će i u narednom periodu podržavati rad ove ustanove kako bi što veći broj djece mogao da pohađa muzičku školu.

Dokaz tome je i današnje potpisivanje Sporazuma o finansiranju ugradnje bine i zavjese za akustiku za šta će Općina Vogošća izdvojiti sredstva, a Sporazum su potpisali načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i direktor OMŠ "Mladen Pozajić" Mustafa Mujbegović, saopćeno je iz Općine Vogošća.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.