open-navfaktor-logo
search
Hrvatska
U Zagrebu održana utrka smetljara
Po deseti put pobjednik utrke smetljara održane na Trgu bana Jelačića u Zagrebu u okviru 23. Festivala ulične umjetnosti Cest is d Best je djelatnik zagrebačke Gradske čistoće Vanja Lojna
30.05.2019. u 17:14
get url
text

Utrka smetljara, jedan od zaštitnih događanja Festivala ulične umjetnosti Cest is d Best, održana je danas na Trgu bana Jelačića. 

Utrka u kojoj je između 11 takmičara jubilarni, deseti put najbrži u vožnji smetljarske trokolice s plastičnom kantom za smeće bio Vanja Lojna, vozila se oko spomenika bana Jelačiča i oko fontane Manduševac.

Vozači su imali priliku promatračima prikazati svu vještinu zahtjevne vožnje smetljarske trokolice koju su najbolji vozači na zavojima vozili na dva bočna kotača kako bi izbjegli prevrtanje. 

{$galerijaFotografija}

Utrka se vozila u tri izlučne utrke, nakon čega je pobjednik određen utrkom četvorice najboljih.

23. Festival ulične umjetnosti Cest is d Best održava se na ulicama zagrebačkog centra od 29. maja do 2. juna, a na festivalu učestvuje oko 500 performera iz nekoliko hrvatskih gradova i 20-ak drugih država.

U pet dana festivala na sedam pozornica odvijat će se oko 700 sati programa koje će izvesti umjetnici iz Hrvatske, Italije, Mađarske, Australije, Čilea, Slovenije, Brazila, Srbije, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Makedonije, Španije, Japana, Južne Koreje, Finske…
 

Utrka smetljara Zagreb
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.