open-navfaktor-logo
search
Hrvatska
U Zagrebu otvorene tržnice i ribarnice sa domaćim proizvodima
Prema odluci Štaba civilne zaštite Republike Hrvatske, na području Zagreba otvorene su tržnice i ribarnice na kojima je omogućena prodaja domaćih proizvoda iz zatvorenih kućica, uz potrebnu zaštitu i pridržavanje epidemioloških mjera.
09.04.2020. u 12:11
get url
text

Temeljem Odluke Nacionalnog štaba civilne zaštite o posebnom načinu rada tržnica za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, radno vrijeme na svim tržnicama će biti od 8 do 13 sati, izvijestio je Zagrebački Holding. Radit će 14 kvartovskih tržnica te drive-in tržnica.

Do sada je na svim lokacijama omogućena prodaja iz zatvorenih objekata (prodavaonica i kioska). Na tržnicama postavljene su drvene obrtničke kućice iz kojih će OPG-ovi prodavati poljoprivredne proizvode, a omogućit će se i prodaja mliječnih proizvoda. Radit će i ribarnice na tržnicama.

Postojeći pultovi za prodaju ribe su ograđeni pregradama, odnosno zaštitom od pleksiglasa kako bi bili ispunjeni svi uvjeti i sigurnosne mjere za zaštitu kupaca i prodavača, navodi ZG Holding. Zelena tržnica je prostor za drive-in prodavaonicu, u kojoj kupci mogu naručiti proizvode iz svojih automobila i platiti, sukladno preporukama Nacionalnog štaba civilne zaštite sa naglaskom na što manji fizički kontakt.

Pored općih mjera i uputa, dodatno je potrebno osigurati postavljanje jasnih uputa na svim ulazima i vidljivim mjestima, strogo pridržavanje mjera udaljenosti između osoba, osiguranje punktova za dezinfekciju ruku radnika, zakupaca i kupaca, nošenje zaštitnih maski za lice radnika i zakupaca, mjere pojačane higijene i svakodnevnog čišćenja svih prostora.

Mole se kupci da izbjegavaju bliži fizički kontakt i da se suzdrže od uobičajenih načina neverbalnog komuniciranja kao što je rukovanje, poručuje ZG Holding. Tokom vikenda, zbog blagdana Uskrsa koji se obilježava u nedjelju, trgovine i dućani koje su do sada radili od 8 do 17 sati, radit će produženo, do 20 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.