"Tjeranje" stresa

U Zagrebu se iznajmljuje soba za demoliranje: Razbijte stvari i opustite se, ovo je cijena

Objavljeno: 07.05.2019. u 09:05

Cijene korištenja sobe za razbijanje variraju od 50 do 140 kuna, odnosno sedam do 19 eura, u zavisnosti od toga šta se demolira i koliko sve to traje

FOTO: SCREENSHOT

Hronična izloženost stresu izaziva čir na želucu, bolest srca, dijabetes… Ali postoji način kako da, barem nakratko, izbacite nagomilani stres iz sebe – razbijanjem stvari.

U prvoj zagrebačkoj sobi za razbijanje "Smashit", čekićem, šipkom i bejzbol palicom možete da razbijete štampače, tegle i knauf ploče. Terapija izbacivanja stresa traje pola sata, što je vrijeme za koje čovjek može da se oznoji kao nikad do sada.

Oni koji su imali prilike da probaju ovu pomalo neuobičajenu metodu opuštanja, kažu da su ih ruke boljele i dan poslije "kao poslije jakog treninga u teretani", piše 24sata.

Novinar tog portala kaže da što je više napredovao u razbijanju stvari, u njemu je bilo sve manje stresa. Sa svakim udarcem pritisak je izlazio iz njega, da bi se na kraju raspršio kao da ga nikada nije ni bilo.

Najviše se namučio sa štampačem, koga nije bilo lako razbiti u komadiće, ali nije odustajao dok njegovi dijelovi nisu počeli da lete na sve strane.

Vlasnik "Smashita" Tomislav Stanić, koji svoj stres izbacuje sportom, kaže da mu je u jednom trenutku trebalo nešto "žešće", pa je osjetio potrebu da nešto razbije i tako se opusti.

Ubrzo je došao na ideju da otvori sobu u kojoj bi ljudi mogli da "divljaju" pola sata, pa da poslije kući dođu opušteni. Kaže da je to jedna vrsta njegove anti-stres terapije.

Cijene korištenja sobe za razbijanje variraju od 50 do 140 kuna, odnosno sedam do 19 eura, u zavisnosti od toga šta se demolira i koliko sve to traje.

Izvor:   24sata.hr

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije