open-navfaktor-logo
search
Težak dan za Hrvatsku
U zemljotresu 27 povrijeđenih, djevojčica u kritičnom stanju, broj zaraženih koronom porastao na 306
Nacionalni Štab civilne zaštite izvijestio je kako je nakon jučerašnjeg potresa povrijeđeno 27 građana, 18 građana teže, dok je djevojčica od 14 godina u kritičnom stanju. Od koronavirusa 52 je novooboljelih, što je ukupno 306 zaraženih osoba u Hrvatskoj. 
23.03.2020. u 09:52
get url
text

Ministar unutrašnjih poslova i šef Štaba civilne zaštite Davor Božinović izvijestio je kako je nakon potresa koji je jučer u 6.24 sati pogodio Zagreb, jačinom od 5,5 stepeni Richtera, 27 građana povrijeđeno, od toga 18 građana teže, a jedna djevojčica od 14 godina još je u kritičnom stanju.

Sinoć je u smještanom kapacitetu Studentskog doma "Cvjetno naselje" prenoćilo 59 građana Zagreba čiji je dom teže oštećen potresom.

Štete na području Grada Zagreba su velike, ima preko 250 oštećenih objekata, a od prvog, snažnog potresa jučer do tri sata noćas bilo je ukupno 37 manjih i većih potresa.

Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je kako je u odnosu na jučer u 16 sati 52 novooboljelih od koronavirusa, što čini ukupno 306 zaraženih osoba do sada u Hrvatskoj. Obavljena su ukupno 2.654 testiranje na koronavirus.

Nema dodatnih bolesnika na respiratorima, osim ranijih pet, a nalazi obdukcije osobe koja je ranije preminula u Istri i čiji je bris pokazao prisutnost koronavirusa još se očekuju.

Nakon potresa jučer, dva od tri laboratorija za testiranje na koronavirus u Zagrebu pretrpjeli su manja oštećenja, zbog čega su bili blokirani do 11 sati jučer, u međuvremenu su otvoreni laboratoriji u Rijeci, Osijeku i KBC-u Zagreb.

Nakon provjere statike iza potresa Klinika za plućne bolesti Jordanovac u kritičnom je stanju odakle je 36 bolesnika premješteno u KBC Zagreb, a oštećena je i Klinika ortopedije na Šalati.

- Tokom noći na zagrebački aerodrom sletio je avion s drugim dijelom vrijedne donacije Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata - kazao je Beroš.

Štab civilne zaštite Republike Hrvatske donio je odluku o zabrani napuštanja prebivališta u Republici Hrvatskoj, odluku o zabrani rada tržnica na otvorenom i popratnih trgovina te skraćenju radnog vremena trgovina, mjeru strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, mjeru obustave javnog prometa itd.

Štab je izvijestio kako se i dalje očekuje porast broja zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.