open-navfaktor-logo
search
Izbori 2018
U Zenici desetak biračkih mjesta nije otvoreno na vrijeme
Uglavnom se radi o mjestima na kojima je bilo odustajanja članova biračkih odbora na tim mjestima te se trenutno traži zamjena
07.10.2018. u 08:12
get url
text

Gradska izborna komisija Zenica (GIKZ), na čijem će se području glasanje za današnje Opće izbore 2018. godine moći obaviti na 141 redovnom biračkom mjestu te jednom mjestu za glasanje u odsustvu i za nepotvrđene glasačke listiće, nije u sedam sati otvorila sva svoja birališta.

-Još prikupljamo podatke sa terena, ali zasad imamo informacije da desetak mjesta nije na vrijeme otvoreno. Imamo rok do osam sati da otvorimo ta mjesta - kaže predsjednik GIKZ Selver Keleštura.

Uglavnom se radi, kako je kazao, o mjestima na kojima je bilo odustajanja članova biračkih odbora na tim mjestima te se trenutno traži zamjena.

Zenica ima biračko tijelo od 101.472 birača plus 445 birača koji su upisani za glasanje izvan BiH, za čiju će se naklonost boriti 34 politička subjekta, koji su ovjereni za izbornu jedinicu kojoj pripada grad Zenica.

Četiri mobilna tima omogućit će glasanje za 370 birača smještenih na izdržavanju kazne u Kazneno-popravnom zavodu Zenica, zatim 300 u Domu penzionera Zenica i Domu penzionera sa stacionarom ZDK te još 80 građana na različitim destinacijama, a koji su to pravo stekli zbog bolesti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.